ESKİŞEHİR TEPEBAŞI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Sona Erdi

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Sona Erdi

Karne dağıtım törenine katılan Vali Azmi Çelik, öğrencelerin iyi bir tatil dönemi geçirmelerini istedi. Vali Çelik’in yanı sıra karne dağıtım törenine; Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bülent Üzmez , öğrenciler ve aileleri katıldı.

2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki 133 bin 725 öğrenci karnelerini alarak, yaz tatiline girdi. Törende Vali Çelik, uzun bir eğitim öğrenim maratonunu sonuna gelindiğini kaydetti.

134 bine yakın öğrencinin karne sevinci yaşadığını bildiren Vali Çelik, tören esnasında yaptığı açıklamada, "Bu eğitim öğretim yılı Eskişehir için başarılı geçti. Uluslararası, ulusal ve bölgesel yarışmalarda başarılı olan birçok öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimiz yaz tatilini aileleriyle birlikte verimli geçirmelidir. Gelecek eğitim öğretim yılına hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz dinç şekilde başlamalıdır." diye konuştu.

Daha sonra sınıfları gezen Vali Çelik, öğrencilere karnelerini verdi. Yaz tatili süreci içerisinde öğrencilerden bol bol kitap okumalarını isteyen Vali Çelik, bilhassa okuma ve yazmayı yeni öğrenmiş 1’nci sınıfların bunu ihmal etmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Küçük yaşlarda, enerjinin önemini öğrencilere aşılayabilmek için Enerji Bakanlığı tarafından 4’ncü ve 5’nci sınıflara dağıtılmak üzere basılan “Ali’nin Enerji Serüveni” adlı kitabı çocuklara dağıtan Vali Çelik, “Sevgili öğrenciler, dünyamızdaki bazı enerji kaynaklarımız tükenmek üzeredir. Bu bakımdan enerji kaynaklarımızı bilinçli kullanmak zorundayız. Enerji Bakanlığımızın bastırmış olduğu bu kitapları Eskişehir Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi aracılığıyla sizlere hediye ediyoruz. Enerji bilincinin erken yaşlarda uyandırılması için çok güzel düşünülmüş bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Yaz tatilinde sizlere böyle bir kitap hediye etmeyi uygun görmüşler. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Karne dağıtımından sonra Vali Çelik, Kaymakam Keser ve beraberlerindeki heyet, okulun vurmalı çalgılar orkestrasının sunduğu gösteriyi izledi.

 

 

 

12-06-201712-06-201712-06-201712-06-2017

Uluönder Mahallesi Erzurum Kongresi Caddesi Tepebaşı ESKİŞEHİR - (222) 330 36 34

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.