ESKİŞEHİR TEPEBAŞI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci Dönemi Okul Sütü Projesi İle Başladı

2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Okul Sütü Programı" kapsamında öğrencilere süt dağıtıldı.
 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci Dönemi Okul Sütü Projesi İle Başladı

Eskişehir’de 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi Okul Sütü Projesi ile başladı.

Eskişehir’de öğrenciler, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın da katılımı ile dağıtılan “Okul Sütü” ile “merhaba” dedi. Öğrenciler Eskişehir Valisi Tuna’yı okul girişinde, 16 Türk Devleti’ni temsil eden bayraklarla karşıladı. 75.Yıl Özel İdare İlkokulu’nda yapılan süt dağıtımından önce öğrencilerin hazırladığı şiir, fıkra ve şarkı dinletisi gerçekleşti.


BU PROJE GELECEK NESİLLERİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

Proje kapsamında konuşma yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, ikinci dönemin herkese hayırlı olmasını dilediğini belirtti. Vali Tuna konuşmasında, “Her sene adet olduğu üzere okul sütü uygulaması bakanlıklarımızın işbirliği ile eğitimin bir parçası olarak uygulanıyor. Bu yaşlarda bu alışkanlık kazanılmazsa ileride mümkün olmuyor. İlgili bakanlıklarımızın denetim ve kontrollerinde bu uygulama çocuklarımızın sağlığı için yapılıyor. Bizim dönemimizde de süt yerine süt tozu dağıtılırdı. Artık daha hijyenik koşullarda bu uygulama gerçekleşiyor. Bu proje kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah devlete zeval vermesin” dedi.

Öğrencilerin gösterilerinin ardından proje kapsamında konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen, il genelinde yapılacak süt dağıtımı ile ilgili bilgi verdi. Özen, “Okul Sütü Projesi, ilk başladığı yıllarda farklı yorumlara neden olsa da artık yerine oturmuştur. Haftada üç gün Pazartesi Çarşamba ve Cuma olmak üzere okullarda süt dağıtımı yapılacaktır. İl genelinde bugün toplam 260 okulda yaklaşık 45 bin öğrenciye bugün süt dağıtımı gerçekleşecektir” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından süt dağıtımı yapan Vali ve beraberindeki heyet, sınıflara süt dağıtarak öğrencilere çeşitli hediyeler verdi

 

 09.02.2015 Okul Sütü Programı Yeniden Başlıyor09.02.2015 Okul Sütü Programı Yeniden Başlıyor09.02.2015 Okul Sütü Programı Yeniden Başlıyor09.02.2015 Okul Sütü Programı Yeniden Başlıyor09.02.2015 Okul Sütü Programı Yeniden Başlıyor09.02.2015 Okul Sütü Programı Yeniden Başlıyor

 

Uluönder Mahallesi Erzurum Kongresi Caddesi Tepebaşı ESKİŞEHİR - (222) 330 36 34

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.